Tuesday, May 01, 2007

May Day



Hello to you all
Vanmorgen heb ik nog eens genoten van een Oxford-traditie: May Morning .
Op de eerste Mei gaan alle studenten de hele nacht uit en 's morgens komen ze samen rond Magdalen college (uitgesproken als Maudlin) om te luisteren naar het Maudlin-koor. Oude zakken als we zijn besloten we het nacht-deel over te slaan en om 4h30 op te staan om op tijd het ochtendritueel mee te maken. Juliette speelde haar rol als wekker perfect, iedere morgen om 4h12 wil ze een fles.
Na de fles was het tijd voor papa om wat te gaan drinken. Met een aantal collega-MBA's storten we ons tussen de zatte britten om toch wat in de sfeer te komen en rond 5h30 stonden we tussen de menigte (zeker 10.000 britten) naar de toren te gapen. Gelukkig konden we via via binnenglippen in het college en het geheel bijwonen vanop het exclusieve binnenplein van Magdalen. Voor de gelegenheid mochten we zelfs op het gras lopen (dit mag 1 maal per jaar!!).
Om 6h stipt begonnen de knaapjes dan te zingen. Tot 6h07, 3 latijnse gezangen die glashelder klonken in de ochtendzon met 10.000 zatte luisteraars, het heeft zijn charmes!!
Na het 'optreden' verdween de massa weer in de pubs voor English Breakfast en werd er gevolksdanst (Morris Dancing) in de straten.
Bibi moest echter huiswaarts keren want Sophie stond al klaar om te vertrekken en onze kleine kapoen kunnen we nog niet alleen thuis laten.

No comments: