Wednesday, November 22, 2006

Christ church regatta


Net terug van het roeien. Al die weken training, opstaan om 6h, krachtoefeningen, zwemtesten,... resulteerden vandaag in een fenomenale overwinning van het Templeton Team over Trinity College!!!
Hoewel wij maar 2 keer per week trainden en zij 3 keer waren we toch duidelijk de betere. De race gaat over 400m en we lagen 30m voor op hen!!!
De overwinning kwam echt onverwacht want de laatste weken slaagden we er maar niet in om alle acht in hetzelfde tempo te roeien. Vandaag echter besloot de coach om het tempo te verlagen en het zo iets makkelijker te maken. Door het tragere tempo gaan we natuurlijk iets trager maar we kunnen alle 8 wel veel kracht zetten. Trinity ging aan de haal met een veel hoger tempo maar raakte al snel uit ritme waardoor we hen makkelijk konden inhalen en vlot wonnen.
Morgen is het race 2 voor ons.
Chirst Church regatta laat in totaal 240 boten van 8 roeiers en een stuurman uitkomen tegen elkaar. Vanmiddag zijn dus 2160 'athleten' in actie gekomen in 4h tijd. Een waar huzarenstukje en superambiance. Ons college is een nieuwkomer en daarom populair onder de oude colleges ( ze hebben liever dat wij winnen dan hun concurrent Trinity), de aanmoedigingen schreeuwden ons echt vooruit.
De babyboom duurt ondertussen voort: Stan Tack, zoon van Hannelore en Frederik komt de Tack-clan versterken in Ledegem en Ava Sophia McInerney is de dochter van mijn Australische vriend Andrew. (zijn vrouw was uitgerekend 5 dagen voor Sophie)
Het komt razendsnel dichterbij vrienden....

No comments: