Wednesday, March 14, 2007

The Knight Vyncke Way

Erik Knight was hier maandag. Dat is niet de man die Knightrider speelde (David Hasselhof!!) maar wel de man die de aandelen van Electrabel van 280 naar 420 euro dwong. Hij legde in een uurtje tijd uit hoe hij te werk gaat en waarom dat succesvol is. In het kort komt het erop neer dat hij zoekt naar bedrijven die hun boekhouding niet volgens marktnormen uitvoeren en hen dan dwingt om dat wel te doen. Door die switch zijn de aandelen dan plots veel meer waard.
Het systeem zit op zich wel goed in elkaar maar de arrogantie waarmee hij het voorstelde was onuitstaanbaar... Hij sprak zelfs van een 'Higher Moral Ground' waarop hij zich begeeft en vanwaar hij zijn energie haalde om tegen de bierkaai te vechten. Zijn partner keek toch efkes verlegen naar zijn schoentoppen bij het aanhoren van zoveel onzin.
Na het aanhoren van Knight's arrogantie wisten we wat de juiste toon is om tegen investeerders te spreken. Dinsdag stelden we ons diabetes-project voor aan 3 investeerders en twee proffen. We maakten een zelfverzekerde voorstelling, bluften onze weg doorheen de lastige vragen en kregen lof van alle aanwezigen. Het was een fantastische ervaring om ons project te kunnen 'verkopen' aan die mannen. Wat 8-weken geleden nog een wild idee was, lijkt nu een aanvaardbaar bedrijf te kunnen worden en dat alleen dankzij ons werk...
Jammergenoeg was de voorstelling niet gequoteerd en zal het ons niet veel helpen op het 'eindrapport'. Dus moet ik nu toch weer studeren. Gelukkig helpt Juliette veel bij het vasthouden van boeken en het afdwingen van pauzes.

1 comment:

Anonymous said...

You write very well.