Saturday, March 03, 2007

Venture Launch Fund

Donderdag was een van de hoogdagen van het academiejaar. De Oxford Business competitie voor studenten en oud-studenten werd afgesloten. 4 oud studenten stelden hun business plan voor aan de zaal en de jury. De jury bestond uit Wafiq Said, de man die 30 miljoen pond schonk aan de unief (ik volg dan ook les aan de Said Business School of Oxford), David Bonderman, die vorige week de grootste private equity deal ooit sloot (54 miljoen dollar), and Sir Philip Green die een tiental winkelketens bezit in de UK.
Vooral Bonderman en Green zijn geniaal. De manier waarop ze de businessplans kraakten tot op het bot en de zwaktes onmiddellijk blootleggen maakt duidelijk waarom zij multi-miljardairs zijn en wij (nog??) niet. Hun vragen waren scherp, vol humor en volledig op geld gericht.
Ondertussen worden ook de verschillen tussen de studenten groter. Het wordt stilaan duidelijk wie de toppers zijn en wie zal moeten vechten om volgend jaar een job te krijgen. Kevin, één van de topstudenten, werd vorige week overgevlogen naar Zurich in een privé-jet om zijn contract te tekenen, anderen worden telefonisch geinterviewd en afgescheept... Ik ben blij niet te moeten meedoen aan die rally voor jobs want veel studenten stoppen er veel tijd in en moeten voorbijgaan aan heel wat interessante lezingen op de unief.

Vorige week zijn we gaan wandelen met in de Cotswolds, een kruising tussen Sint Martens Latem en de Vlaamse ardennen. Heel pittoreske dorpjes en luxueuze villa's in een prachtig landschap. Jammer genoeg was het Engelse weer geen bondgenoot en werd de wandeling noodgedwongen ingekort.
Het weer is hier trouwens veel beter dan in Belgie (in tegenstelling tot de cliché's). Er zijn hier maar twee mogelijkheden regen of zon, grijs weer tussenin bestaat niet. Het regent dus wel meer maar we hebben ook veel meer zonuren dan in ons bewolkt moederlandje.
Vandaag (zaterdag) is het hier 20° met veel zon, terwijl jullie in de storm zitten...

En voor de geïnteresseerden ook nog een paar foto's van Juliette.....




1 comment:

Anonymous said...

zeer interessant, bedankt