Saturday, January 20, 2007

Smiley!


Het is gelukt! Juliette haar glimlach staat op de foto. Soms nog wat schuchter, verwacht nog geen schaterlach, maar ze lacht het leven vanaf nu toe. Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost om jullie te laten meegenieten, want van zodra het fototoestel in haar buurt komt zet ze normaal gezien haar pruilmondje op.
Ondertussen beginnen we ons steeds meer te verdiepen in de baby-wereld. Van een koppel australische vrienden kregen we de de DVD Baby-language. De babytaal bestaat uit vijf woorden die we uit het geschrei moeten herkennen. Zo betekent 'neh' ik heb honger en 'eairh' ik heb darmkrampen. Bij 'eh' moeten we haar laten boeren en bij 'oowh' in slaap wiegen. Niet gemakkelijk om de geluiden uit elkaar te herkennen, maar we doen ons best en als het ene niet lukt, dan proberen we gewoon iets anders. In ieder geval houdt ze van Oxford en ze kan gefascineerd luisteren naar mensen die engels spreken, misschien houdt ze er toch nog iets van over.
Juliette heeft zich nu trouwens ook aangepast aan de engelse eetgewoontes, want in twee weken tijd is ze zo maar eventjes 400g bijgekomen, dat belooft....

No comments: